FRANCOPHONIE NUMÉRIQUE

Journée d’études SRNU, Université d’Utrecht
avec la collaboration du Faculty Club UU,
de l’Institut français des Pays-Bas et de l’Ambassade de France aux Pays-Bas,
le 22 novembre 2017
En 2012, le XIVe Sommet de la Francophonie a réuni les chefs d’État et de gouvernement de l’OIF à Kinshasa, la capitale de la République démocratique du Congo. […]

Onlangs verschenen: “French as language of intimacy in the Modern Age”

Onlangs is bij Amsterdam University de bundel French as Language of Intimacy in the Modern Age verschenen onder eindredactie van Madeleine van Strien-Cardonneau en Marie-Christine Kok Escalle. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Thema-avond in Spui 25: De Franse taal: cool of passé? (10 november)

[ 10 november 2016; 20:00 tot 21:30. ] Op 10 november 2016, dag van de Franse taal, organiseert Spui 25 een thema avond over de Franse taal. Vier sprekers zullen in gaan op de de vraag De Franse taal Cool of passé? Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Datum en onderwerp SRNU-cursusdag 2016 bekend

Op 25 november organiseert de SRNU in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam de cursusdag “Spelen met Taal. Vormvernieuwingen in de Franse literatuur”. Klik voor meer informatie, op de titel hierboven.

« L’Echappée belle » présente « Sobibor: 14 octobre 1943, 16:00 heures » de Claude Lanzmann dans ‘Het ketelhuis (le 21 mai à 15 heures)

[ 21 mei 2016; 15:00 tot 17:00. ] Op 21 mei draait in het Ketelhuis in Amsterdam de film “Sobibor: 14 octobre 1943, 16:00 heures” van Claude Lanzmann. Naar afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Claude Lanzmann o.l.v. Driejan Korteweg. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Op zoek naar Frankrijk: Nieuwe serie bij de VPRO

De VPRO presenteert Op zoek naar Frankrijk, een serie over het leven in het hedendaagse Frankrijk. Klik op de titel hierboven voor meer informatie.

Bijeenkomst van de Marcel Proust Vereniging: vertoning van “La Captive” (zaterdag 12 december 2015)

[ 4 december 2015; 14:00 tot 17:00. ] Op zaterdag 17 oktober 2015 is er weer een bijeenkomst van de Marcel Proust Vereniging. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Proustverfilming La Captive van Chantal Akerman vertoond. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Positie van het Frans in het onderwijs: SRNU stuurt een brief naar de minister

De SRNU heeft een brief gestuurd naar de minister en staatssecretaris van OCW over de benarde positie van het Frans aan de universiteiten. Voor meer details en de brief, klik op de titel hierboven.

Het nieuwe nummer van Relief is uit: Apollinaire en de Eerste Wereldoorlog (Vol. 8, no. 2)

Het nieuwe nummer van Relief is uit. Dit nummer (Vol. 8, No 2) heeft als thema Apollinaire en de Eerste Wereldoorlog. Het nummer staat onder redactie van Els Jongeneel en Alicia Montoya. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

De Franstalige gemeenschap in België zoekt Taalassistenten Nederlands (deadline 15 april)

De afvaardiging Wallonië-Brussel is op zoek naar taalassistenten Nederlands. Als taalassistent Nederlands ondersteun je 12 tot 16 lesuren per week lokale docenten Nederlands in Franstalig België. Naast assistentie in het onderwijs van het Nederlands laat je de leerlingen ook kennis maken met de Nederlandse cultuur en samenleving. Wallonië-Brussel biedt een aanstelling voor een schooljaar aan (september 2015 – mei 2016). In ruil voor je werkzaamheden krijg je een beurs van ongeveer 900 euro netto per maand. Nieuwsgierig? Klik dan snel op de titel hierboven!