De comédie française live in de Nederlandse bioscoop

De comédie française komt naar de Nederlandse bioscoop! Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag) en Pathé maastricht brengt het komende jaar drie voorstellingen van de comédie française op het witte doek live vanuit Parijs. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Gastdocenten gezocht voor Dag van de Franse taal

Op 10 november aanstaande zal de derde editie van de Dag van de Franse taal worden georganiseerd. Het organiserend comité is op zoek naar gastdocenten. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Saint Lazare speelt “Qui est monsieur Schmitt” van Sébastien Thierry (Leiden, 25 mei 2016)

Op 25 mei 2016 speelt Saint Lazare, de toneelvereniging van de opleiding Franse taal en cultuur van de Universiteit Leiden “Qui est monsieur Schmitt” van Sébastien Thierry in het Frans. Klik op de titel hierboven voor meer informatie.

Theater in Den Haag: “Clôture de l’amour” (8 maart 2016)

Op 8 maart aanstaande speelt de auteur en regisseur Pascal Rambert met Audrey Bonnet het stuk “Clôture de l’amour” in het Theater aan het Spui in Den Haag. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Saint-Lazare speelt “Huit Femmes” (Leiden, 22 mei 2015)

Op 22 mei aanstaande speelt Saint Lazare, de toneelvereniging van de opleiding Franse taal en cultuur van de Universiteit Leiden, het stuk “Huit Femmes” van Robert Thomas. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Debatavond: “la Francophonie: espace de commerce et de coopération pour le développement” (17 maart Den Haag

In het kader van de maand van de Franse taal en de Francofonie organiseren de francofone diplomatieke vertegenwoordigen, de Alliance française van Den Haag en het Institut français in samenwerking met de Franse Kamer van Koophandel en Tv5 Monde op 17 maart 2015 een debatavond. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Maart 2015: maand van de Franse taal en de francofonie

Maart 2015 is uitgeroepen tot maand van de Franse taal en de Francofonie! De gehele maand worden er tal van activiteiten door het hele land georganiseerd door instellingen die pleitbezorger zijn van het het Frans in Nederland (Alliance française, Institut français, Levende Talen, TV5, Franse Kamer van Koophandel in Nederland, etc.). Klik voor meer informatie op de titel hierboven

Tentoonstelling: “De oase van Matisse” (27 maart -16 augustus 2015)

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert de grootste tentoonstelling van het werk van Henri Matisse (1869-1974) ooit in Nederland: De oase van Matisse. De vaste Matisse-collectie van het stedelijk wordt voor de gelegenheid uitgebreid met een selectie topwerken van Matisse. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Tentoonstelling Raoul Dufy (Singer Museum, Laren)

Het Singer Laren presenteert een tentoonstelling van het werk van de Franse kunstenaar Raoul Dufy. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Expositie “Brieven van een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog, een hommage aan Reymond Molle” (14 november t/m 4 december, Vredespaleis Den Haag)

Hoe beleeft een gewone Franse frontsoldaat de eerste maanden de Eerst Wereldoorlog? Dit is de vraag die centraal staat in de expositie Brieven van een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog (14 november-4 december, Vredespaleis Den Haag). Door de brieven van soldaat Reymond Molle aan zijn vrouw Emma krijgt de bezoeker een indringend beeld van het leven van een soldaat in de eerste maanden van de oorlog. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.