Datum en onderwerp SRNU-cursusdag 2016 bekend

Op 25 november organiseert de SRNU in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam de cursusdag “Spelen met Taal. Vormvernieuwingen in de Franse literatuur”. Klik voor meer informatie, op de titel hierboven.

De positie van het Frans in het onderwijs: de SRNU en partners overleggen met OCW

In juni stuurde de SRNU een brief naar de minister en staatssecretaris van OCW om haar zorgen te uiten over de precaire positie van het Frans in het onderwijs, zie dit bericht. Deze brief sluit aan bij acties van leraren in het voortgezet onderwijs, lerarenopleiders uit het HBO en het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland. In reactie op deze initiatieven werd zowel de SRNU als voorgenoemde partners uitgenodigd voor een overleg op het ministerie op hoog ambtelijk niveau met de directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering en de directeur Voortgezet Onderwijs. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Positie van het Frans in het onderwijs: SRNU stuurt een brief naar de minister

De SRNU heeft een brief gestuurd naar de minister en staatssecretaris van OCW over de benarde positie van het Frans aan de universiteiten. Voor meer details en de brief, klik op de titel hierboven.

SRNU-nascholingscursus “De ‘Grande Guerre’ in de Franse literatuur” (7 november 2014, Leiden)

[ 7 november 2014; 00:00 tot 17:30. 00:00 tot 17:30. 00:00 tot 17:30. 00:00 tot 17:30. ] Op 7 november 2014 organiseert de SRNU een cursusdag over de Franse literatuur en de Eerste Wereldoorlog. Voor meer informatie klik op de titel hierboven.

22 en 23 maart 2013: SRNU aanwezig bij Le français à la carte – nationaal congres Frans

Le français à la carte – nationaal congres Frans
22 en 23 maart 2013 – Noordwijkerhout

www.congresfrans.nl

Bestuurswisseling SRNU

Per 1 oktober 2011 zijn Alicia Montoya (RuG) en Mariska Koopman-Thurlings (RUN) teruggetreden als bestuurslid van de SRNU, maar gelukkig is Matthijs Engelberts (UvA) met ingang van 15 oktober geïnstalleerd als nieuw bestuurslid.

Bestuurswisseling en nieuw weblog

Bestuurswisseling SRNU
De afgelopen tijd hebben er een paar wisselingen plaats gevonden in het bestuur van de SRNU. Maarten van Buuren (UU) en Annelies Schulte Nordholt (UL) zijn beiden afgetreden, respectievelijk als voorzitter en bestuurslid. Manet van Montfrans is inmiddels gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Stichting, en zowel Sjef Houppermans (UL) als Alicia Montoya […]