Van Gogh beurzen voor Frans-Nederlandse samenwerking (deadline 15 juni 2017)

Er zijn weer Van Gogh beurzen beschikbaar via Nuffic! Klik voor meer info op de titel hierboven.

Oproep tot kandidaten: Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis

De Volkskrant en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) loven voor de zevende keer de Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis uit.
In aanmerking komen MA-scripties met een nationaal of internationaal historisch onderwerp die tussen 1 augustus 2015 en 11 september 2016 zijn geschreven en beoordeeld aan een Nederlandse universiteit. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Kandidaten gezocht voor de Prix de Paris

De Stichting Prix de Paris is op zoek naar kandidaten voor de 18e Prix de Paris. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Van Gogh beurzen voor Frans-Nederlandse samenwerking (deadline 15 juni 2016)

Er zijn weer Van Gogh beurzen beschikbaar via EP-Nuffic! Deze beurzen hebben het doel de wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland en Frankrijk te bevorderen. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Descartes beurzen

Ook dit jaar stelt de Franse regering in samenwerking met het bedrijfsleven (Heineken, Total, Accord, Tomtom en AirFrance/KLM) weer Descartes beurzen ter beschikking. De Descartes-beurzen stellen masterstudenten en promovendi in staat om een jaar in Frankrijk te studeren. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Maart 2015: maand van de Franse taal en de francofonie

Maart 2015 is uitgeroepen tot maand van de Franse taal en de Francofonie! De gehele maand worden er tal van activiteiten door het hele land georganiseerd door instellingen die pleitbezorger zijn van het het Frans in Nederland (Alliance française, Institut français, Levende Talen, TV5, Franse Kamer van Koophandel in Nederland, etc.). Klik voor meer informatie op de titel hierboven

NWO-subsidie voor onderzoek naar religieuze leescultuur in de Nederlanden en Noord-Frankrijk (1400-1550)

Dr. Sabrina Corbellini en prof.dr. Bart Ramakers en dr. Margriet Hoogvliet (oud SRNU-bestuurslid) van de Faculteit Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben onlangs van NWO een subsidie van € 750.000 ontvangen voor het project ‘Cities of Readers: Religious Literacies in the Long Fifteenth Century’.

Marianne Kaas ontvangt de ” Grand prix de la traduction littéraire 2014″

De Grand Prix de la traduction littéraire van de Federatie Wallonië-Brussel wordt dit jaar toegekend aan Marianne Kaas. Zij ontvangt de prijs voor haar vertalingen van het werk van Jean-Philippe Toussaint. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Kandidaten gezocht voor de Prix de Paris 2014

De Prix de Paris is een aanmoedigingsprijs voor jong, Nederlands talent. Ter stimulering van wetenschappelijk onderzoek over Frankrijk. Excellente, recent afgestudeerden met een masterdiploma (kunst)geschiedenis, Franse taal en cultuur, journalistiek en politieke wetenschappen komen in aanmerking. Voor de uitreiking in 2014 is de Stichting Prix de Paris op zoek naar kandidaten. Excellente studenten, die uiterlijk 31 augustus 2014 afstuderen, kunnen hun belangstelling kenbaar maken bij de secretaris van het bestuur. De uiterste datum voor het indienen van het aanmeldingsdossier is vastgesteld op 18 juni 2014. Voor meer info, klik op de titel hierboven

Oproep voor aanvragen voor het Van Gogh Programma: reisbeurzen ten behoeve van Nederlands-Franse samenwerking

Nederlandse en Franse onderzoekers die een samenwerkingsverband willen beginnen of voortzetten kunnen nu een reisbeurs aanvragen voor de periode 2014-2015. De beurzen worden verstrekt vanuit het Van Goghprogramma. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.