Deadline nominaties scriptieprijs SRNU 15 oktober 2020

Om een stimulans te geven aan de universitaire opleidingen Frans in Nederland stelt de Stichting voor Romanisten aan Nederlandse Universiteiten een scriptieprijs in. Tot 15 oktober 2020 kunnen BA-afstudeerscripties over Frankrijk, de Franse taal of Franstalige culturen die in het collegejaar 2019-2020 zijn geschreven worden ingezonden. Per universiteit mogen er twee scripties worden ingestuurd. Het […]

Scriptieprijs SRNU 2019 uitgereikt aan Manola Ruff (Universiteit Leiden)

Aangezien er dit jaar geen Romanistendag kon worden georganiseerd, is de scriptieprijs van de SRNU op 17 juni digitaal uitgereikt. De prijs is bestemd voor de beste scriptie van het afgelopen academische jaar op het gebied van Frankrijk, de Franse taal of Franstalige culturen, en is bedoeld om een stimulans te geven aan de universitaire opleidingen Frans in Nederland. Per universiteit mochten er maximaal twee scripties worden ingestuurd, geschreven in het studiejaar 2018-2019. 

Scriptieprijs SRNU 2019

Om een stimulans te geven aan de universitaire opleidingen Frans in Nederland stelt de Stichting voor Romanisten aan Nederlandse Universiteiten een scriptieprijs in. Tot 1 oktober 2019 kunnen BA-afstudeerscripties over Frankrijk of Franstalige culturen die in het collegejaar 2018-2019 zijn geschreven worden ingezonden. Per universiteit mogen er twee scripties worden ingestuurd.

Van Gogh beurzen voor Frans-Nederlandse samenwerking (deadline 15 juni 2017)

Er zijn weer Van Gogh beurzen beschikbaar via Nuffic! Klik voor meer info op de titel hierboven.

Oproep tot kandidaten: Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis

De Volkskrant en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) loven voor de zevende keer de Volkskrant-IISG Scriptieprijs voor Geschiedenis uit.
In aanmerking komen MA-scripties met een nationaal of internationaal historisch onderwerp die tussen 1 augustus 2015 en 11 september 2016 zijn geschreven en beoordeeld aan een Nederlandse universiteit. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Kandidaten gezocht voor de Prix de Paris

De Stichting Prix de Paris is op zoek naar kandidaten voor de 18e Prix de Paris. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Van Gogh beurzen voor Frans-Nederlandse samenwerking (deadline 15 juni 2016)

Er zijn weer Van Gogh beurzen beschikbaar via EP-Nuffic! Deze beurzen hebben het doel de wetenschappelijke samenwerking tussen Nederland en Frankrijk te bevorderen. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Descartes beurzen

Ook dit jaar stelt de Franse regering in samenwerking met het bedrijfsleven (Heineken, Total, Accord, Tomtom en AirFrance/KLM) weer Descartes beurzen ter beschikking. De Descartes-beurzen stellen masterstudenten en promovendi in staat om een jaar in Frankrijk te studeren. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Maart 2015: maand van de Franse taal en de francofonie

Maart 2015 is uitgeroepen tot maand van de Franse taal en de Francofonie! De gehele maand worden er tal van activiteiten door het hele land georganiseerd door instellingen die pleitbezorger zijn van het het Frans in Nederland (Alliance française, Institut français, Levende Talen, TV5, Franse Kamer van Koophandel in Nederland, etc.). Klik voor meer informatie op de titel hierboven

NWO-subsidie voor onderzoek naar religieuze leescultuur in de Nederlanden en Noord-Frankrijk (1400-1550)

Dr. Sabrina Corbellini en prof.dr. Bart Ramakers en dr. Margriet Hoogvliet (oud SRNU-bestuurslid) van de Faculteit Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben onlangs van NWO een subsidie van € 750.000 ontvangen voor het project ‘Cities of Readers: Religious Literacies in the Long Fifteenth Century’.