Overgang naar Platform Frans

Per 2021 slaan het KFN en de SRNU de handen ineen onder de naam Platform Frans (www.platformfrans.nl). Deze website zal niet langer bijgehouden worden. Wilt u aankondigingen op het gebied van publicaties en evenementen aangaande de Franse taal en cultuur blijven ontvangen? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief van het Platform Frans via deze link. 

Petitie talenonderwijs University College Roosevelt, Middelburg

Het University College Roosevelt (UCR) in Middelburg, verbonden aan de Universiteit Utrecht, is van plan een aantal ingrijpende wijzigingen aan het programma door te voeren. Hierdoor komt onder andere het onderwijs in de moderne vreemde talen onder druk te staan.

Promotiecampagne Talenopleidingen

De studiekeuzecampagne (te vinden op www.talenstudievoorjou.nl) is bedoeld om talenstudies meer bekendheid te geven bij studiekiezers en om de beeldvorming rond de inhoud en de beroepsperspectieven van deze opleidingen in positieve zin bij te sturen. De studenten die aan het woord komen in de campagne, laten zien dat talenstudies gevarieerd en uitdagend zijn en interessante toekomstmogelijkheden bieden.

Manifest Buurtalen

Op 31 januari heeft de Visiegroep Buurtalen het manifest ‘Geef Frans en Duits de ruimte in het onderwijs!’ gelanceerd. Dit manifest roept op tot versterking van de positie van Frans en Duits in het Nederlandse onderwijs.

Erratum: link enquête “lezen voor de lijst Frans”

In de oproep tot deelname “enquête lezen voor de lijst Frans” van 27 maart is helaas een klein foutje geslopen in de link naar de website waar de enquête kan worden ingevuld. Voor de juiste link, klik op de titel hierboven.

Orbis: online platform voor teksten die culturen wereldwijd belichten en met elkaar vergelijken

Wij wijzen u graag op het bestaan van het online platform Orbis. Voor meer informatie, klikt u op de titel hierboven.

Wilt u automatisch op de hoogte blijven nieuwe berichten op Romanisten.nl de site van de SRNU? Meldt u dan nu gelijk aan voor onze automatisch berichtenservice. U ontvangt dan automatisch een email als er nieuwe berichten op de site geplaatst worden. Aanmelden kan door op de envelop die rechts bovenaan de site staat te klikken.