Journée d’études – Francophonie numérique (22 november 2017, Utrecht)

Comment les enseignants peuvent-ils bénéficier de la révolution numérique ? Cette journée d’études SRNU, organisée à l’université d’Utrecht, permet justement de répondre à cette question. 27 intervenants venant de 7 pays – France, Pays-Bas, Suisse, Belgique, Maroc, Algérie et Canada – feront part de leurs pratiques sur le « terrain » et partageront leurs retours d’expérience.

SRNU-cursusdag: Spelen met Taal, Vormvernieuwing in de Franse literatuur (25 november 2016)

Op 25 november aanstaande organiseert de SRNU haar jaarlijkse cursusdag. Het thema dit jaar is “Spelen met taal: vormvernieuwingen in de Franse literatuur”. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Docentendag Frans “Actualité des classiques” (Radboud Universiteit Nijmegen, 13 oktober 2016)

Op 13 oktober 2016 organiseert de opleiding Franse Taal en Cultuur van de Radboud Universiteit Nijmegen in samenwerking met het PUC Humanities een docentendag met als thema Actualité des classiques. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Datum en onderwerp SRNU-cursusdag 2016 bekend

Op 25 november organiseert de SRNU in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam de cursusdag “Spelen met Taal. Vormvernieuwingen in de Franse literatuur”. Klik voor meer informatie, op de titel hierboven.

SRNU-cursusdag “Franse film en literatuur” (Groningen 4 november a.s.)

ok dit jaar organiseert de Stichting van Romanisten aan Nederlandse Universiteiten (SRNU) een cursusdag. Deze vindt plaats op woensdag 4 november a.s. in Groningen. Dit jaar is het onderwerp Franse film en literatuur. Klik voor meer informatie over deze dag op de titel hierboven.

Cursus Franse literatuur

Athenaeum Haarlem en Blokker Heemstede organiseren een cursus Franse literatuur. De cursus wordt gegeven door Manet van Montfrans (UVA) en Margot Dijkgraaf (Boekmanstichting en NRC). Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

SRNU-nascholingscursus “De ‘Grande Guerre’ in de Franse literatuur” (7 november 2014, Leiden)

Op 7 november 2014 organiseert de SRNU een cursusdag over de Franse literatuur en de Eerste Wereldoorlog. Voor meer informatie klik op de titel hierboven.

Nu online op www.romanisten.nl: beschrijving lezingen 8 november

Op 8 november a.s. organiseert de  SRNU i.s.m. de Vrije Universiteit Amsterdam de cursusdag Franse literatuur: School, straattaal en kunstenaarsvrouwen. De cursusdag is bedoeld voor docenten in het voortgezet onderwijs, studenten van universiteiten en hogescholen en andere belangstellenden – ter informatie en inspiratie. Voor meer informatie zie: http://www.romanisten.nl/?p=720. Deze informatie is nu aangevuld met een omschrijving […]

SRNU lezingencyclus/nascholingscursus: ‘Franse literatuur: school, straattaal en kunstenaarsvrouwen’ (vrijdag 8 november 2013)

Op vrijdag 9 november a.s. organiseert de SRNU een lezingencyclus “Franse literatuur. School, straattaal en kunstenaarsvrouwen” voor docenten in het voortgezet onderwijs, studenten en anderen. Voor meer informatie, klik op de titel van dit bericht

19 april 2013: Mastercourse Franse Letterkunde

Franse letterkunde Mastercourse Cursus In deze zeer populaire Mastercourse behandelen de docenten verschillende Franse literatuur en laten tevens zien hoe een literatuurles op de middelbare school vorm kan krijgen. In deze Mastercourse laat Sabine van Wesemael (UvA en Murmellius gymnasium Alkmaar) aan de hand van een dossier over de hedendaagse Franse literatuur zien hoe een […]