23 april 2012: Pierre Michon in het Maison Descartes n.a.v. “De Elf”

Op maandag 23 april (17.00 uur) komt Pierre Michon in het Institut français/Maison Descartes. Directe aanleiding voor zijn komst is de vertaling van Les Onze door Rokus Hofstede. De Elf verscheen afgelopen december (2011) bij Uitgeverij G.A. Van Oorschot.

11 en 12 oktober 2012: Honderdjarig bestaan opleiding Frans UvA

In oktober 2012 is het 100 jaar geleden dat de Universiteit van Amsterdam is gestart met de opleiding Franse taal en letterkunde. Dat wordt op 11 en 12 oktober 2012 gevierd! De datum ligt vast en een concept programma is inmiddels gemaakt. Reserveer deze data nu al in uw agenda! Klik hier voor meer informatie en […]

21 februari 2012: Promotie Helwi Blom

Verhalen over koene ridders, schone jonkvrouwen en schimmige tovenaars uit de middeleeuwen doen het in onze tijd opmerkelijk goed, niet alleen op het witte doek maar ook in de literatuur. In het Frankrijk van de 17e eeuw was dat niet anders: tal van middeleeuwse ridderverhalen werden daar toen regelmatig herdrukt. Dat concludeert Helwi Blom in haar proefschrift over het voortleven van middeleeuwse ridderverhalen in 17e-eeuws Frankrijk. Ze bestrijdt het beeld dat ridderromans na het verschijnen van Cervantes’ Don Quichot niet meer populair waren.