Proefschrift “Le patrimoine revisité : Histoire, mémoire et diaspora dans la littérature marocaine d’expression espagnole 1951-2009

Op 18 oktober heeft Yasmina el Haddad haar proefschrift: “Le patrimonie revisité: Histoire, mémoire et diaspora dans la littérature marocaine d’expression espagnole” verdedigd aan de Universiteit van Amsterdam. Promotor was prof. dr. I.M. van der Poel. Voor meer info, klik op de titel hierboven

Muzikale matinée Marcel Proust vereniging (1 december 2013, Amsterdam)

De Marcel Proust Vereniging organiseert een muzikale matinée op zondag 1 december 2013 in het Goethe Instituut, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam (Tuin- en grachtenzaal). Voor meer informatie: klik op de titel hierboven.

Relief, Vol. 7, no 1 (2013): Madame de Genlis et la pensée des lumières

Het nieuwe nummer van Relief is uit! In dit nummer staat Madame de Genlis en het verlichtingsdenken centraal. Deze uitgave staat onder eindredactie van Alicia Montoya (Radboud Universiteit nijmegen) en bevat 10 bijdragen.

De Cambodjaans-Franse regisseur Rithy Panh presenteert Top 10 tijdens IDFA

De Cambodjaanse regisseur Rithy Panh (1964, Phnom Penh) stelt dit jaar de Top 10 samen voor IDFA. Hij zal te gast zijn tijdens IDFA en zijn werk toelichten in een masterclass.

Ontmoeting met Laurent Mauvignier (28 november 2013)

Op 28 november gaat Margot Dijkgraaf in gesprek met schrijver Laurent Mauvignier in het Institut Français naar aanleiding van de publicatie van de Nederlandse vertaling van zijn roman «Des hommes». Tevens is er gelegenheid om uw eigen exemplaar te laten signeren door Laurent Mauvignier.