Nacht van de Europese Literatuur: Fabrice Humbert in De Brakke Grond (14 mei)

Fabrice Humbert komt op 14 mei voor een “visite éclair[e]” in het kader van de nacht van de Europese literatuur, samen met 8 andere Europese auteurs, in de Brakkegrond. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven

Lezing “The Sensual City” door Jacques Ferrier (11 maart om 20.15)

Lezing “The Sensual City” door Jacques Ferrier (11 maart om 20.15). Voor meer info, klik op de titel hierboven.

Ontmoeting met Joël Dicker (6 maart om 20u)

Op donderdag 6 maart gaat Margot Dijkgraaf in gesprek met Joël Dicker ter gelegenheid van de Nederlandse vertaling door Manik Sarkar van zijn boek De waarheid over de zaak Harry Québert (De Bezige Bij). Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Film “La Grande Illusion” met lezing door Solange Leibovici in Eye Amsterdam (3 maart 2014 om 19.15)

Op 3 maart draait in Eye, Amsterdam, de film “La Grande Illusion”, van Jean-Renoir vergezeld van een lezing door Solange Leibovici.

Stageplek Europese studies: Centre Virtuel de la Connaissance sur l’Europe

Het Centre Virtuel de la Connaissance sur l’Europe (CVCE) is op zoek naar een stagair die kan meehelpen een corpus op te zetten over Frans-Britse diplomatieke betrekkingen in het kader van de WEU. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Orbis: online platform voor teksten die culturen wereldwijd belichten en met elkaar vergelijken

Wij wijzen u graag op het bestaan van het online platform Orbis. Voor meer informatie, klikt u op de titel hierboven.

Oproep tot bijdragen themanummer Relief over Apollinaire en de Eerste Wereldoorlog/ Appel à contributions: Guillaume Apollinaire et la Grande Guerre

In het tweede nummer van 2014 zal het tijdschrift Relief in het teken staan van Guillaume Apollinaire en de Eerste wereldoorlog. Bijdragen in het Engels en Frans zijn van harte welkom. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Taalassistenten Nederlands gevraagd in Franstalig België (Tweede oproep)

De organisatie “Wallonie-Bruxelles International” is op zoek voor naar taalassistenten Nederlands. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.