Congres “Aller-Retour: reizen tussen Frankrijk en Nederland (en verder)” (Nijmegen, 26 september)

Op vrijdag 26 september a.s. organiseert het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland haar tweede congres. Het thema luidt “Aller-retour, reizen tussen Frankrijk en Nederland (en verder)”. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Marianne Kaas ontvangt de ” Grand prix de la traduction littéraire 2014″

De Grand Prix de la traduction littéraire van de Federatie Wallonië-Brussel wordt dit jaar toegekend aan Marianne Kaas. Zij ontvangt de prijs voor haar vertalingen van het werk van Jean-Philippe Toussaint. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Boekpresentatie “Steltlopen door de tijd. Over geheugen en geschiedenis in de moderne Franse literatuur”, door Manet van Montfrans

Op donderdag 28 augustus om 17.00 uur wordt in Atheneaum Boekhandel te Amsterdam het nieuwe boek van Manet van Montfrans Steltlopen door de de tijd. Over geheugen en geschiedenis in de moderne Franse literatuur gepresenteerd. Het boek wordt ten doop gehouden door Annelies Schulte Nordholt (Universiteit Leiden). Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Vacature: stagiair(e) Politieke Afdeling, Nederlandse ambassade, Parijs

De Politieke Afdeling van de Nederlandse ambassade te Parijs is op zoek naar een student(e) voor een stage voor de periode 25 september tot en met 31 januari 2015. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Vacature: secretaresse M/V bij de Alliance française in Den Haag

De Alliance française in Den Haag zoekt per 1 september 2014 een drietalige (NL/FR/ENG) secretaresse M/V ter ondersteuning van de directie. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.