Lezing van Manet van Montfrans: “Terug naar de oorsprong. Voorgeschiedenis en geschiedenis in de Franse literatuur” (2 oktober)

Ter gelegenheid van het tentoonstellingsproject “Grandeur. Franse beeldhouwkunst van Laurens tot heden” presenteert Museum Beelden aan Zee een lezing van Manet van Montfrans, getiteld: “Terug naar de oorsprong. Voorgeschiedenis en geschiedenis in de hedendaagse Franse literatuur”. De lezing zal worden gegeven op donderdagavond 2 oktober a.s.. Voor meer info, klik op de titel hierboven.

NWO-subsidie voor onderzoek naar religieuze leescultuur in de Nederlanden en Noord-Frankrijk (1400-1550)

Dr. Sabrina Corbellini en prof.dr. Bart Ramakers en dr. Margriet Hoogvliet (oud SRNU-bestuurslid) van de Faculteit Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen hebben onlangs van NWO een subsidie van € 750.000 ontvangen voor het project ‘Cities of Readers: Religious Literacies in the Long Fifteenth Century’.

Lezing Jelle Noorman “Geen tijd voor Proust” (18 oktober)

Op zaterdag 18 oktober presenteert de Marcel Proust Vereniging de lezing “Geen tijd voor Proust” door Jelle Noorman een lezing in het Institut français des Pays-Bas (Maison Descartes). Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Oproep: vrijwilligers gezocht voor dag van de Franse taal op middelbare scholen (13 november 2014)

De Ronde Tafel Frans zoekt gastsprekers (Romanisten) voor de Dag van de Franse Taal op 13 november a.s.. Voor meer informatie klik op de titel hierboven.