Bijeenkomst Marcel Proust Vereniging: Lezing Manet van Montfrans (zaterdag 29 november)

Op zaterdag 29 november a.s. organiseert de Marcel Proustvereniging een lezing van Manet van Montfrans naar aanleiding van haar onlangs verschenen boek: ‘Steltlopen door de tijd. Over geheugen en geschiedenis in de moderne Franse literatuur’ (uitgever: G.A. van Oorschot). Daarnaast zullen tijdens de bijeenkomst het niece number van het tijdschrift ‘Marcel Proust Aujourd’hui’ (no 11), en nummer 6 van het ‘Bulletin’ van de Vereniging worden gepresenteerd. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Tentoonstelling Raoul Dufy (Singer Museum, Laren)

Het Singer Laren presenteert een tentoonstelling van het werk van de Franse kunstenaar Raoul Dufy. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Expositie “Brieven van een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog, een hommage aan Reymond Molle” (14 november t/m 4 december, Vredespaleis Den Haag)

Hoe beleeft een gewone Franse frontsoldaat de eerste maanden de Eerst Wereldoorlog? Dit is de vraag die centraal staat in de expositie Brieven van een soldaat uit de Eerste Wereldoorlog (14 november-4 december, Vredespaleis Den Haag). Door de brieven van soldaat Reymond Molle aan zijn vrouw Emma krijgt de bezoeker een indringend beeld van het leven van een soldaat in de eerste maanden van de oorlog. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Cursus Franse literatuur

Athenaeum Haarlem en Blokker Heemstede organiseren een cursus Franse literatuur. De cursus wordt gegeven door Manet van Montfrans (UVA) en Margot Dijkgraaf (Boekmanstichting en NRC). Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Relief, Vol 8, nr. 1: “MEDIEVALISM AND THEORY: Toward a Rhizomatic Medievalism”

Het nieuwe nummer van Relief is uit! In dit nummer staat de rol van de Middeleeuwen in later cultureel werk centraal. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.

Kleine programmawijziging SRNU studiedag “De ‘Grande Guerre’ in de Franse literatuur”

Er zijn wat kleine wijzingen in het programma van de SRNU studiedag “De ‘Grande Guerre’ in de Franse literatuur’. Klik voor alle details op de titel hierboven.

Studeren in Frankrijk? Bezoek het Frans Hoger Onderwijs forum! (Amsterdam 8 oktober; Leiden 9 oktober)

Campus France, het Franse agentschap voor buitenlandse studenten, organiseert dit jaar, in samenwerking met het Institut Français en de Franse ambassades in België en Nederland, een Franse hoger onderwijs forum in Amsterdam en Leiden op 8 en 9 oktober. Voor meer informatie, klik op de link hierboven.