Recent verschenen: “Le(s) style(s) de Marguerite Yourcenar”

De Société Internationale d’Études Yourcenariennes heeft onlangs een interessante bundel gepresenteerd over de stijl in het werk van Marguerite Yourcenar onder redactie van May Chebab. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

De Franstalige gemeenschap in België zoekt Taalassistenten Nederlands (deadline 15 april)

De afvaardiging Wallonië-Brussel is op zoek naar taalassistenten Nederlands. Als taalassistent Nederlands ondersteun je 12 tot 16 lesuren per week lokale docenten Nederlands in Franstalig België. Naast assistentie in het onderwijs van het Nederlands laat je de leerlingen ook kennis maken met de Nederlandse cultuur en samenleving. Wallonië-Brussel biedt een aanstelling voor een schooljaar aan (september 2015 – mei 2016). In ruil voor je werkzaamheden krijg je een beurs van ongeveer 900 euro netto per maand. Nieuwsgierig? Klik dan snel op de titel hierboven!

Descartes beurzen

Ook dit jaar stelt de Franse regering in samenwerking met het bedrijfsleven (Heineken, Total, Accord, Tomtom en AirFrance/KLM) weer Descartes beurzen ter beschikking. De Descartes-beurzen stellen masterstudenten en promovendi in staat om een jaar in Frankrijk te studeren. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.