Recent verschenen: “Le(s) style(s) de Marguerite Yourcenar”

De Société Internationale d’Études Yourcenariennes heeft onlangs een interessante bundel gepresenteerd over de stijl in het werk van Marguerite Yourcenar onder redactie van May Chebab. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

De Franstalige gemeenschap in België zoekt Taalassistenten Nederlands (deadline 15 april)

De afvaardiging Wallonië-Brussel is op zoek naar taalassistenten Nederlands. Als taalassistent Nederlands ondersteun je 12 tot 16 lesuren per week lokale docenten Nederlands in Franstalig België. Naast assistentie in het onderwijs van het Nederlands laat je de leerlingen ook kennis maken met de Nederlandse cultuur en samenleving. Wallonië-Brussel biedt een aanstelling voor een schooljaar aan (september 2015 – mei 2016). In ruil voor je werkzaamheden krijg je een beurs van ongeveer 900 euro netto per maand. Nieuwsgierig? Klik dan snel op de titel hierboven!

Descartes beurzen

Ook dit jaar stelt de Franse regering in samenwerking met het bedrijfsleven (Heineken, Total, Accord, Tomtom en AirFrance/KLM) weer Descartes beurzen ter beschikking. De Descartes-beurzen stellen masterstudenten en promovendi in staat om een jaar in Frankrijk te studeren. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Debatavond: “la Francophonie: espace de commerce et de coopération pour le développement” (17 maart Den Haag

[ 17 maart 2015; 17:30 tot 21:30. ] In het kader van de maand van de Franse taal en de Francofonie organiseren de francofone diplomatieke vertegenwoordigen, de Alliance française van Den Haag en het Institut français in samenwerking met de Franse Kamer van Koophandel en Tv5 Monde op 17 maart 2015 een debatavond. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Colloque “Territoire et/ou Mémoires francophones contemporains” (Nijmegen 12 & 13 maart 2015)

[ 12 maart 2015 tot 13 maart 2015. ] Op 12 & 12 maart organiseren Jeanette den Toonder (RU Groningen) en Isabelle Thibaudeau (Radboud Universiteit Nijmegen), het colloque “Territoires et/ou Mémoires francophones contemporains”. Ere-spreker van het colloque zal Raphaël Confiant zijn. Het evenement vindt plaats in Huize Heyendaal van de Radboud Universiteit in Nijmegen. U bent uiteraard van harte uitgenodigd om deel te nemen! Klik voor meer informatie op de titel hierboven

Lezing Manet van Montfrans over haar boek “Steltlopen door de tijd” (Middelburg, 6 februari)

[ 6 maart 2015; 17:45; ] Op vrijdag 6 februari Manet van Montfrans een lezing over haar nieuwe boek cover boek manet monfrans 2014Steltlopen door de tijd: over geheugen en geschiedenis in de moderne Franse literatuur. De lezing begint om 16.30 en vindt plaats in de Brasserie van De Drvkkery in Middelburg. Voor meer informatie, klik op de titel hierboven.