Een Zomeravond met Proust in Eye Amsterdam (14 juli 2015)

Filmmuseum Eye Amsterdam viert op 14 juli a.s. de verschijning van een nieuwe vertaling in het Nederlands van Du côté de chez Swann (Swanns Kant op) en de verzameling radiolezingen Een Zomer met Proust met een thema-avond over Proust. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Positie van het Frans in het onderwijs: SRNU stuurt een brief naar de minister

De SRNU heeft een brief gestuurd naar de minister en staatssecretaris van OCW over de benarde positie van het Frans aan de universiteiten. Voor meer details en de brief, klik op de titel hierboven.

Het nieuwe nummer van Relief is uit, thema “La madone des sleepings” van Maurice Dekobra

Het nieuwe nummer van Relief is uit. In dit nummer (Vol. 9, No 1) staat “La madone des sleepings” van Maurice Dekobra centraal. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

SRNU-cursusdag “Franse film en literatuur” (Groningen 4 november a.s.)

ok dit jaar organiseert de Stichting van Romanisten aan Nederlandse Universiteiten (SRNU) een cursusdag. Deze vindt plaats op woensdag 4 november a.s. in Groningen. Dit jaar is het onderwerp Franse film en literatuur. Klik voor meer informatie over deze dag op de titel hierboven.

Literaire avond met Fouad Laroui

De onlangs in Amsterdam geopende Franstalige boekhandel Le temps retrouvé organiseert op 26 juni a.s. zijn eerste litteraire avond met als gast Fouad Laroui. Voor meer info, klik op de titel hierboven.

Congres: Buitenlands taal- en cultuurbeleid van Europese landen (18e-20ste eeuw) (Leiden 25-26 juni)

Op 25 en 26 juni aanstaande is het Leids Universitair Centrum voor Linguïstiek (LUCL) gastheer van een tweedaags congres over taal- en cultuurbeleid van Europese Landen in de 18e tot en met de 20ste eeuw. Voor meer informatie klikt u op de titel hierboven.