Symposium « Le jeu de mots » (27 november 2015, Universiteit Leiden)

[ 27 november 2015; 09:30 tot 19:00. ] Op 27 november organiseert de Opleiding Franse taal en cultuur van de Universiteit Leiden een symposium ter gelegenheid van het afscheid van Sjef Houppermans. Klik voor het programma en meer informatie op de titel hierboven.

Net verschenen: “De wereld van Hadrianus”

Onlangs verscheen bij uitgeverij Vantilt de bundel “De wereld van Hadrianus” onder redactie van Olivier Hekster en Corjo Jansen. Deze bundel bevat onder andere een bijdrage van Camiel van Woerkum over de “Mémoires d’Hadrien” van Marguerite Yourcenar. Klik voor informatie op de titel hierboven

Congres Schrijversarchieven en expositie Marguerite Yourcenar in Lille

[ 6 november 2015 tot 7 november 2015. ] Op 6 en 7 november is er in Lille het congres “Archives d’écrivains, mémoire de la création” over schrijversarchieven. Het congres is tegelijkertijd de aftrap voor de expositie “Marguerite Yourcenar aux Archives du Nord. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Presentatie en signeersessie Michel Moutot

[ 2 oktober 2015; 19:00; ] Op 2 oktober aanstaande komt de journalist en schrijver Michel Moutot naar boekhandel Le Temps Retrouvé in Amsterdam. Voor meer info: klik op de link hierboven.

Bijeenkomst Marcel Proust Vereniging over “Swanns kant op”

[ 17 oktober 2015; 14:00 tot 17:00. ] Op zaterdag 17 oktober 2015 is er weer een bijeenkomst van de Marcel Proust Vereniging. Deze bijeenkomst staat in het teken van de in mei 2015 bij Athenaeum, Polak & Van Gennep verschenen nieuwe vertaling van “Du Côté de chez Swann” door Martin de Haan en Rokus Hofstede: “Swanns kant op”. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.