Online seminair “Le littéraire, du papier au numérique” (online vanaf dinsdag 24 november)

La séance du séminaire “Le littéraire, du papier au numérique” du mardi 24 novembre (17h30-19h30, Centre Censier, salle 526, Université Sorbonne-Nouvelle (Paris 3)) sera consacrée à un cas particulier d’étude lexicométrique : le nullax. On désigne ainsi un mot absent du vocabulaire d’une œuvre, d’un auteur, alors qu’il s’agit d’un mot fréquent. La recherche des […]

De positie van het Frans in het onderwijs: de SRNU en partners overleggen met OCW

In juni stuurde de SRNU een brief naar de minister en staatssecretaris van OCW om haar zorgen te uiten over de precaire positie van het Frans in het onderwijs, zie dit bericht. Deze brief sluit aan bij acties van leraren in het voortgezet onderwijs, lerarenopleiders uit het HBO en het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland. In reactie op deze initiatieven werd zowel de SRNU als voorgenoemde partners uitgenodigd voor een overleg op het ministerie op hoog ambtelijk niveau met de directeur Hoger Onderwijs en Studiefinanciering en de directeur Voortgezet Onderwijs. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Symposium « Le jeu de mots » (27 november 2015, Universiteit Leiden)

[ 27 november 2015; 09:30 tot 19:00. ] Op 27 november organiseert de Opleiding Franse taal en cultuur van de Universiteit Leiden een symposium ter gelegenheid van het afscheid van Sjef Houppermans. Klik voor het programma en meer informatie op de titel hierboven.

Congres Schrijversarchieven en expositie Marguerite Yourcenar in Lille

[ 6 november 2015 tot 7 november 2015. ] Op 6 en 7 november is er in Lille het congres “Archives d’écrivains, mémoire de la création” over schrijversarchieven. Het congres is tegelijkertijd de aftrap voor de expositie “Marguerite Yourcenar aux Archives du Nord. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

‘Dag van de Franse taal’ zoekt experts voor inhoudelijke bijdragen

[ 12 november 2015; ] Op 12 november 2015 wordt de tweede uitvoering van de ‘Dag van de Franse Taal’ gehouden op honderden middelbare scholen in Nederland. Op die datum worden duizenden leerlingen en docenten in Nederland op een feestelijke manier ondergedompeld in de Franse taal en cultuur. De organisatoren van de dag zoeken mensen die inhoudelijk kunnen bijdragen aan deze dag.

SRNU-cursusdag “Franse film en literatuur” (Groningen 4 november a.s.)

[ 4 november 2015; 10:30 tot 17:30. ] ok dit jaar organiseert de Stichting van Romanisten aan Nederlandse Universiteiten (SRNU) een cursusdag. Deze vindt plaats op woensdag 4 november a.s. in Groningen. Dit jaar is het onderwerp Franse film en literatuur. Klik voor meer informatie over deze dag op de titel hierboven.