De comédie française live in de Nederlandse bioscoop

De comédie française komt naar de Nederlandse bioscoop! Pathé Tuschinski (Amsterdam), Pathé Buitenhof (Den Haag) en Pathé maastricht brengt het komende jaar drie voorstellingen van de comédie française op het witte doek live vanuit Parijs. Klik voor meer info op de titel hierboven.

Nieuw centrum voor Franse cultuur in Amsterdam: L’Échappée Belle

In Amsterdam is er onlangs een nieuwe stichting opgericht: L’Échappée Belle. Deze stichting organiseert tal van activiteiten organiseren waarbij de Franse taal en cultuur centraal staan. Voor meer informatie klik op de titel hierboven.

Open dag l’École Wallonne: nieuw cursuscentrum Frans in Amsterdam

Na de sluiting van het Institut Français in Amsterdam, ook wel bekend als het Maison Descartes, afgelopen juni, is een deel van de docenten overgegaan naar een nieuw cursuscentrum, L’École Wallonne. U kunt kennis maken met de École Wallonne tijdens de open dag op 3 september aanstaande. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.

Bijeenkomst Marcel Proust Vereniging: Lezing Luc Fraisse (15 oktober 2016, Amsterdam)

Op zaterdag 15 oktober 2016 houdt de Marcel Proust Vereniging een bijeenkomst in de Potgieterzaal van het UB complex, Singel 425, te Amsterdam. Luc Fraisse, Franse Proustspecialist, zal een lezing houden. Klik voor meer informatie op de titel hierboven.