Masterclass met Olivier Rolin (9 november 2017, Nijmegen)

De opleiding Frans van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert ter gelegenheid van de Dag van de Franse taal op 9 november een masterclass met de Franse schrijver Olivier Rolin, die momenteel Writer in Residence is bij het Letterenfonds. Vertaalster Katelijne de Vuyst zal Rolin interviewen voor een publiek van studenten en scholieren. Daarna is er een discussie met de zaal.

Franse avond tijdens Crossing Border festival (3 november 2017, Den Haag)

Crossing Border heeft een lange traditie van Franstalige schrijvers. Niet alleen auteurs uit Frankrijk zelf (Michel Houellebecq, Abd al Malik) maar ook stemmen uit de francofone wereld buiten Europa (Mahi Binebine) en zij die tussen twee culturen pendelen (Fatou Diome) kwamen eerder naar het festival. Juist die niet-Europese schrijvers willen we vanaf dit jaar opnieuw aandacht schenken. Immers: een belangrijk deel van de wereldliteratuur wordt in het Frans geschreven. Let op: deze avond wordt door de auteurs en moderator Pieter van den Blink uitsluitend Frans gesproken. Conversatieniveau Frans wordt aanraden.

Verschenen: Literaire bruggenbouwers tussen Nederland en Frankrijk (redactie Maaike Koffeman, Alicia C. Montoya en Marc Smeets)

Onlangs verscheen bij Amsterdam University Press de essaybundel getiteld Literaire bruggenbouwers tussen Nederland en Frankrijk (redactie Maaike Koffeman, Alicia C. Montoya en Marc Smeets). Een team van specialisten uit het netwerk van het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland belicht daarin de geschiedenis van de Frans-Nederlandse literaire betrekkingen sinds de middeleeuwen.

Lezing Martin de Haan georganiseerd door F.D.L. Gibalaux (25 oktober, Leiden)

Op woensdag 25 oktober 2017, in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, Cleveringaplaats 1, te Leiden, zal een lezing plaatsvinden van Martin de Haan, georganiseerd door de studievereniging Franse taal en cultuur te Leiden F.D.L. Gibalaux.