Interview Martin de Haan over Houellebecq’s ‘Serotonine’ (Nijmegen, 21 maart)

Op donderdag 21 maart aanstaande verschijnt de Nederlandse vertaling van de nieuwste roman van de controversiële Franse bestsellerauteur Michel Houellebecq: Serotonine.
Het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland, de Radboud Universiteit en Boekhandel Roelants organiseren een literaire avond waarbij Serotonine in de schijnwerpers staat.

Internationaal congres ‘Proust et le Rire’ (24 mei, Antwerpen)

Als opmaat voor een nummer van het tijdschrift Marcel Proust Aujourd’hui  over ‘Proust et le Rire’ wordt door de Marcel Proust Vereniging in samenwerking met Universiteit Antwerpen een studiedag georganiseerd op 24 mei 2019.

Bijeenkomst Marcel Proust Vereniging (30 maart, Amsterdam)

De volgende bijeenkomst van de Marcel Proust vereniging vindt plaats op zaterdag 30 maart. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Marcel Proust Vereniging, in de Consistorie van de Waalse Kerk, Walenpleintje 159, 1012 JZ, te Amsterdam (entree via de hoofdingang).

Saint-Lazare speelt “La Bonne Adresse” (10 april, Den Haag; 17 april, Leiden)

Saint-Lazare, la troupe du Département de Français de l’Université de Leyde, fait alterner depuis des décennies le répertoire moderne et les pièces grand public. “La Bonne Adresse” garantit une soirée de détente et de franc rire.