Bijeenkomst Marcel Proust Vereniging over “Swanns kant op”

Marcel_Proust_1900Op zaterdag 17 oktober 2015 is er weer een bijeenkomst van de Marcel Proust Vereniging. Deze bijeenkomst staat in het teken van de in mei 2015 bij Athenaeum, Polak & Van Gennep verschenen nieuwe vertaling van Du Côté de chez Swann door Martin de Haan en Rokus Hofstede: Swanns kant op.

Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

  • 14.00 – 14.30: Welkom
  • 14.30 – 15.00: Inleiding door vertalers Martin de Haan en Rokus Hofstede: ‘Een moderne Proust’
  • 15.00 – 16.00: Workshop n.a.v. vertaald fragment : ‘De Kerk’
  • 16.00 – 17.00: Thee en Discussie

Het fragment ‘De Kerk’ uit Du Côté de chez Swann (Pléiade, Tadié-uitgave deel I, 58-61) en uit de vertaling Swanns kant op (Athenaeum 2015, 66-69) vindt u op de site van de Marcel Proust Vereniging. De organisatoren willen u vragen om zowel het origineel als de vertaling van dit fragment zorgvuldig te lezen, zodat het tweede gedeelte van deze middag, de ‘Workshop’ in dialoog met u kan plaatsvinden.

Over de sprekers

Martin de Haan en Rokus Hofstede vertalen uit het Frans, zowel samen als apart. De Haan (1966) vertaalde werk van o.a. Denis Diderot, Michel Houellebecq en Milan Kundera. Recente vertalingen van zijn hand: Jean Echenoz, 14, Milan Kundera, Het feest der onbeduidendheid en Traagheid, Michel Houellebecq, Onderworpen. Hofstede (1959) vertaalde o.a. Pierre Bourdieu, Pierre Michon en Georges Perec. Recente vertalingen van zijn hand: Charles Baudelaire, Mijn hart blootgelegd, Guy Debord, Commentaar op de spektakelmaatschappij, Georges Simenon, De blauwe kamer en De burgemeester van Veurne. Samen vertaalden zij werk van o.a. Régis Jauffret (Gekkenhuizen! en Wereld, wereld!) en Marcel Proust (Tegen Sainte-Beuve en Swanns kant op).

Wanneer: Zaterdag 17 oktober 2015, 14.00-17.00

Toegang: € 7,50 voor introducé(e)s

Waar: in de Doelenzaal van het UB complex, Singel 425, te Amsterdam.

Meer info: www.marcelproust.nl of neem contact op met Manet van Montfrans.

 

Comments are closed.