Bijeenkomst van de Marcel Proust Vereniging: vertoning van “La Captive” (zaterdag 12 december 2015)

Op zaterdag 12 december 2015 is er weer een bijeenkomst van de Marcel Proust Vereniging. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Proustverfilming La Captive van Chantal Akerman vertoond.

Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

14.00 – 14.15                    Welkom

14.15 – 16.15                    La Captive (met inleiding door Sjef Houppermans)

16.15 – 17.00                    Thee en presentatie Marcel Proust Aujourd’hui no 12

 

Over Chantal Akerman

Chantal Akerman (Brussel, 6 juni 1950Parijs, 5 oktober 2015) was een Belgisch filmregisseur, actrice, auteur, producent en componist. Zij wordt gezien als een van de boegbeelden van de Europese experimentele film van de jaren zeventig en tachtig. Zo hebben beroemde Amerikaanse regisseurs als Gus van Sant, Todd Haynes en Sofia Coppola haar als inspiratie genoemd. Ze stond verder bekend als een feministische regisseur die meer dan veertig lange en korte films en documentaires maakte.

Na haar opleiding aan het INSAS emigreerde ze naar New York. Daar maakte ze haar eerste korte film en haar eerste lange speelfilm Hôtel Monterey. Vervolgens keerde ze terug naar Frankrijk. Enkele van haar films zijn Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles (1975), de muzikale komedie Golden Eighties (1986) en Un divan à New York (1996) met William Hurt en Juliette Binoche). Het scenario van La Captive (2000), dat Akerman samen met Eric de Kuyper schreef, is deels gebaseerd op La Prisonnière.

Wanneer: Zaterdag 12 december 2015, 14.00-17.00

Toegang: € 7,50 voor introducé(e)s

Waar: In de Potgieterzaal van het UB complex, Singel 425, te Amsterdam.

Meer info: www.marcelproust.nl of neem contact op met Manet van Montfrans.

 

 

Comments are closed.