Nieuwe serie “Languages and Culture in History” bij Amsterdam University Press

Amsterdam University Press heeft een nieuwe boekserie gelanceerd: Languages and Culture in History. In deze serie wordt de rol van vreemde talen bestudeerd in het vormgeven van de taalkundige en culturele erfenis van Europa. Het Frans neemt een prominente plaats hierbij in, zoals blijkt uit de eerste nummers. De serie staat onder eindredactie van Willem Frijhof (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Karène Sanchez (Universiteit Leiden).

book_kareneDe eerste drie delen van deze serie zijn net uitgekomen:

  • French as Language of Intimacy in the Modern Age, redactie: Madeleine van Strien-Cardonneau & Marie-Christine Kok Escalle
  • Linguistic and Cultural Foreign Policies of European States: 18th-20th centuries, redactie: Karène Sanchez & Willem Frijhoff
  • Multilingualism, Nationhood and Cultural Identity: Northern Europe 16th-19th Centuries, redactie: Karène Sanchez, Marie Christine Kok Escalle, Willem Frijhoff

Voorstellen tot nieuwe bijdragen (zowel monografieën als bundels) zijn van harte welkom. Voor meer informatie over deze nieuwe serie en hoe een voorstel te doen voor een nieuwe bijdrage, vindt u op de site van Amsterdam University Press.

Op 12 juni aanstaande zal er een ronde tafel plaatsvinden in Academisch-Cultureel podium Spui 25 in Amsterdam over Europese culturele diplomatie. Willem Frijhoff zal daar het boek uit deze serie Linguistic and Cultural Foreign Policies of European States. 18th-20th centuries introduceren. Informatie over deze bijeenkomst en hoe zich aan te melden, vindt u op de site van Spui 25.

Comments are closed.