Presentatie ‘Georges Perec, een gebruiksaanwijzing’ van Manet van Montfrans | 90 Jaar De Arbeiderspers (Amsterdam, 3 oktober)

Op 3 oktober bent u van harte welkom op een speciale avond in het kader van het negentigjarig bestaan van De Arbeiderspers. Op deze avond wordt Georges Perec, een gebruiksaanwijzing van Manet van Montfrans, in een herziene en uitgebreide versie, gepresenteerd. Tevens wordt aandacht besteed aan de heruitgave van W of de jeugdherinnering van Perec (Privé-domein) in de vertaling van Edu Borger.

Over Georges Perec, een gebruiksaanwijzing
‘Schrijven is een spel dat je met zijn tweeën speelt,’ luidde het credo van Georges Perec. En maar zelden zal een oeuvre zozeer geschreven zijn vanuit de behoefte om met de lezer een vriendschappelijk duel aan te gaan. Georges Perec, een gebruiksaanwijzing speelt dit spel mee en volgt de sporen die naar de kern van dit sprankelende maar ook intens melancholieke oeuvre voeren. De beschrijving van Perecs leven en de ontstaansgeschiedenis van zijn literatuuropvatting vormen de opmaat naar beschouwingen over zijn belangrijkste prozateksten. Leidraad is de vraag hoe de door Perec zo vindingrijk gehanteerde vormen en technieken zich verhouden tot de verbeelding van zijn persoonlijke geschiedenis.

De presentatie start om 17.00 uur bij SPUI25, Spui 25 te Amsterdam. Meer informatie is in de bijlage te vinden. Toegang is gratis maar de ruimte beperkt: klik hier om u via de website van SPUI25 aan te melden (hierbij geldt: vol is vol).

Comments are closed.