Lezing Marcel Proust Vereniging ‘Waarheid en literatuur’ (Amsterdam, 28 maart)

Op zaterdag 28 maart 2020 organiseert de Marcel Proust Vereniging een bijeenkomst met een lezing door Jannah Loontjens over ‘Waarheid en literatuur’. Voorafgaande aan de lezing zal de jaarlijkse ledenvergadering plaats vinden.

Het programma van de middag ziet er als volgt uit:

13.30 – 14.00                     Welkom
14.00 – 14.45                     Ledenvergadering
15.00 – 15.15                      Inloop lezing
15.15 – 16.30                      Lezing Jannah Loontjens + discussie

Gezien de verwachte belangstelling voor de lezing, zouden wij u willen verzoeken zich voor 23 maart op te geven bij Nell de Hullu, secretaris van de Vereniging.

Toegang voor niet-leden :   € 10
Locatie: Consistorie van de Waalse Kerk, Walenpleintje 159, 1012 JZ, te Amsterdam (entree via de hoofdingang).

Over de lezing: ‘Waarheid en schrijven.’
In haar lezing zal Jannah Loontjens het hebben over waarheid en eerlijkheid in literatuur. Wat voor rol speelt waarheid in literatuur? Wat was de waarheidsopvatting van de modernisten en hoe stond Proust daar tegenover? Aangezien Loontjens zelf zowel romans als non-fictie schrijft, zal zij tevens spreken over de waarheidsopvattingen in de verschillende genres, waarbij zij onder meer zal toelichten hoe zij in haar denken over literatuur en waarheid door Proust beïnvloed is.

Over de spreker
Jannah Loontjens is schrijver en filosoof. Als schrijver publiceert ze in verschillende genres: naast dicht- en essaybundels publiceerde ze vier romans. In haar essaybundels Mijn leven is mooier dan literatuur en Roaring Nineties vermengde zij autobiografie met filosofie. In haar recente romans Misschien wel niet en Wie weet onderzocht ze onze hedendaagse tijdgeest. Vorig jaar verscheen Als het over liefde gaat, een essayistisch reisverhaal. Jannah Loontjens schrijft regelmatig opiniestukken en recensies voor onder andere NRC HandelsbladTrouw en de Volkskrant en verzorgt een maandelijkse rubriek voor Filosofie Magazine. Zie ook: www.jannahloontjens.nl

Comments are closed.