Winnaar SRNU Scriptieprijs

De jury van de Scriptieprijs Frans (voorheen SRNU Scriptieprijs) ontving in totaal 7 voordrachten van scripties die in het academisch jaar 2019-2020 zijn geschreven: één van de UvA (Manouk Ekkerman), één van de RUG (Marije Slot), twee uit Leiden (Sarah Bouma en Roos Le Fèvre), één uit Nijmegen (Pauline Stevens) en twee van de UU (Marijke van den Berg, Stella Koelink). Er was een mooie spreiding te zien over de verschillende vakgebieden die de Franse taal- en cultuurwetenschappen rijk zijn: de cultuurkunde (Ekkerman en Stevens), de taalkunde (Van den Berg en Le Fèvre), de vertaalkunde (Slot) en de letterkunde (Bouma en Koelink). De diversiteit aan onderwerpen was dan ook zeer groot, en laat mooi zien wat de studenten bezighoudt: van de multiculturele Parijse wijk la Goutte d’Or tot vertalingen van Le Petit Prince, en van de laïcité tot het Franglais.

De jury, bestaande uit dr. Petra Sleeman (Uva), dr. Sjef Houppermans (UL) en dr. Jelle Koopmans (UvA) heeft besloten de prijs dit jaar uit te reiken aan Sarah Bouma voor haar scriptie ‘L’écriture du corps dans les récits d’exil au féminin ; une analyse du roman Marx et la poupée de Maryam Madjidi’.

De prijsuitreiking vindt online plaats op 26 maart van 15:00 tot 16:30, tijdens een kort symposium ‘Franse Taal en Cultuur anno 2021’. Sarah Bouma zal haar winnende scriptie presenteren, waarna dr. Alisa van de Haar het juryrapport zal voordragen. Tot slot zullen dr. Bram van Leuveren (RUG) en Thom Westveer (UVA) hun onderzoek presenteren over respectievelijk festivals in vroegmodern Frankrijk en het accord de genre.

Aanmelden voor dit symposium kan hier. U ontvangt dan onmiddellijk de link naar de online bijeenkomst.

Het symposium wordt georganiseerd door het Platform Frans. Per 2021 gaan de SRNU en het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland onder deze nieuwe vlag samen verder. Wilt u berichten blijven ontvangen over publicaties en activiteiten op het gebied van de Romanistiek? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van het Platform Frans via: https://platformfrans.nl/aanmelden

 

 

Comments are closed.