14 september 2010: Jean Rouaud in Maison Descartes

Op dinsdag 14 september as.  spreekt Jean Rouaud in het Maison Descartes (Vijzelstraat 2 A in Amsterdam) over zijn roman La femme promise (2009). Deze roman verschijnt begin september bij G.A. van Oorschot, in de vertaling van Marianne Kaas.

Franse Bibliotheek

De Franse Bibliotheek van Uitgeverij G.A. Van Oorschot is in 1991 van start gegaan en presenteert voornamelijk romans en bij uitzondering ook poëzie, die dan tweetalig wordt uitgegeven. Inmiddels bestaat de Franse Bibliotheek uit 32 delen. Na La femme promise van Jean Rouaud verschijnt in 2011 Les Onze van Pierre Michon in een vertaling van Rokus Hofstede.

De vertalingen van hedendaagse Franse auteurs (Pierre Bergounioux, Francois Bon, Michèle Desbordes, Pierre Michon, Jean Rouaud) staan onder redactie van Manet van Montfrans. Zij promoveerde op het werk van Georges Perec en is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Vertalingen worden onder meer verzorgd door Rokus Hofstede, Marianne Kaas, Peter Verstegen, Jan Versteeg en Frans van Woerden.

Comments are closed.