21 februari 2012: Promotie Helwi Blom

2012 - Plaatje proefschrift Helwi Blom - ridder-jonkvrouw Promotie: Helwi Blom
Proefschrift: «Vieux romans» et «Grand Siècle»; Éditions et réceptions de la littérature  chevaleresque médiévale dans la France du XVIIe siècle

Datum: 21 februari 2012, 14.30 uur
Plaats: Universiteit Utrecht, Academiegebouw, Domplein 29
Promotoren: Prof. dr. M.B. van Buuren en Dr. R.E.V. Stuip.

17e-eeuwse Fransen smulden van middeleeuwse ridderverhalen

Verhalen over koene ridders, schone jonkvrouwen en schimmige tovenaars uit de middeleeuwen doen het in onze tijd opmerkelijk goed, niet alleen op het witte doek maar ook in de literatuur. In het Frankrijk van de 17e eeuw was dat niet anders: tal van middeleeuwse ridderverhalen werden daar toen regelmatig herdrukt. Dat concludeert Helwi Blom in haar proefschrift over het voortleven van middeleeuwse ridderverhalen in 17e-eeuws Frankrijk. Ze bestrijdt het beeld dat ridderromans na het verschijnen van Cervantes’ Don Quichot niet meer populair waren.

Voor meer informatie, klik hier.

Comments are closed.